متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/09/26
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

توصیه های بهداشتی و تغذیه ای در هنگام مصرف ماهی

توصیه های بهداشتی و تغذیه ای در هنگام مصرف ماهی

در حال حاضر محصولات دریایی نقش قابل توجهی در تامین غذای مردم جهان دارند و با شناسایی مطلوبیت و برتری غذایی این فراورده ها بر دیگر مواد پروتئینی روز به روز بر مصرف آنها افزوده می شود.

ماهی و میگو از جمله محصولات دریایی با ارزشی هستند که نسبت به فساد حساس می باشند و در اثر رشد و تکثیر باکتری ها سریعا فاسد و غیر قابل مصرف می گردند. بیش از 50 انگل زئونوز انسان و ماهی وجود دارد.

 

برخی از بیماریهای ویروسی از طریق فرآورده های دریایی منتقل می شوند. مانند هپاتیت A، نوروالک و ... همچنین برخی از باکتریهای پاتوژن مانند سالمونلا، اشریشیاکلی، ویبریو آئروموناس و ..... از طریق غذاهای دریایی منتقل می گردند.

پس رعایت اصول بهداشتی به منظور جلوگیری از ایجاد بیماری از طریق مصرف ماهی دارای اهمیت بسیار است. بدین منظور باید از مصرف ماهی خام یا نیم پز اجتناب کرد.

همچنین لازم است بدانید که اگر ماهی مدتی منجمد بوده مشکلی از نظر انگل ها ندارد. اگر ماهی تازه مصرف می شود پس از خرید سریعا تخلیه امعاء و احشاء انجام شود (جلوگیری از مهاجرت لارو برخی از انگل ها از دستگاه گوارش به بقیه بخش ها).

دمای پخت کافی باشد تا گوشت ماهی مغز پز شود. یعنی بافت ماهی از حالت ژله ای و شفاف در آمده و سفید و سفت شود. قطر تکه های ماهی موقع پخت کم باشد تا قسمت های داخلی بخوبی حرارت ببیند.

بهتر است برای پخت از روشهای پخت حراراتی غیر مستقیم استفاده شود. از مصرف ماهیانی که عمر طولانی دارند و در رده های بالای تکاملی آبزیان قرار می گیرند خودداری نمایید. سعی کنید قبل از مصرف گوشت تیره ماهی جدا شود و متنوع مصرف کنید.

"الهام باباعلی" کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 34043
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید